top of page
ecografie abdominala

Ecografie Abdominala Totala(generala) - depisteaza si previne problemele de sanatate din timp!

Chiar daca stilul de viata agitat, grijile si lipsa timpului impiedica din ce in ce mai des oamenii sa se ocupe si de sanatate, monitorizarea sanatatii depinde in primul rand de initiativa fiecaruia dintre noi. De aceea medicii recomanda ca macar o data pe an sa se faca o serie completa de analize si controale.

 

Dintre acestea, ecografia abdomino-pelviana (generala) este o metoda noninvaziva, utila la orice varsta, atat in caz de simptome deranjante cat si pentru preventie, asigurand o buna evaluare a starii de sanatate a organelor interne, fiind una din principalele posibilitati de diagnosticare si determinare a stadiului in care se afla diverse afectiuni.

 

Astfel pot fi depistate anumite probleme putand fi verificata dimensiunea, forma, densitatea si structura organelor interne vizate.

Printre cele mai frecvente boli depistate la ecograf sunt: litiaza colecistica, uter fibromatos, diskinezie biliara, ciroza hepatica, ficat gras, tumori abdominale si chisturi ovariene.

 

Ecografia abdominala este o metoda de diagnosticare prin ultrasunete. Astfel, ea se poate repeta fara riscuri de cate ori este nevoie pentru ca nu foloseste radiatii.

 

O ecografie totala cuprinde:

    Consultatie medicala
    Ecografie abdomen superior (ficat, colecist, pancreas, splina)
    Ecografie abdomen inferior (rinichi, vezica urinara, uter si ovare - la femei, prostata - la barbati)
    Buletin ecografic scris
    Recomandari medicale
    Prescriptie medicala (daca este necesar)

 

Se recomanda sa nu mancati cu cel putin 4 ore inainte de consultatie pentru ca stomacul sa fie gol si intestinul subtire sa nu fie dilatat, permitand astfel o viziualizare corecta a pancreasului. Pentru ecografia de pelvis, consumati lichide negazoase 1-1,5l pentru ca vezica urinara trebuie sa fie plina. La diabetici se recomanda o dieta lichida. Ecografia se poate face fara o pregatire prealabila numai in conditii de urgenta.

 

Veti primi indrumare nu doar in vederea vindecarii afectiunilor existente, ci si pentru a le preveni, pe viitor, pentru mentinerea unei stari de sanatate perfecte.

bottom of page