top of page

Eliminarea Ridurilor - Toxina Botulinica

Tratamentul cu injectii Botox este solutia rapida si sigura pentru indepartarea ridurilor de expresie si pentru a arata mai tanara pentru o perioada indelungata de timp.


Ridurile, rezultat al factorilor daunatori la care expunem pielea in fiecare zi (stres, oboseala, poluare), au devenit inamicul public numarul unu al femeii moderne. Impotriva lor este pregatit un intreg arsenal, de la creme pana la interventii in forta - cele chirurgicale.

Exista doua tipuri de riduri: cele de expresie si cele statice. Ridurile de expresie sunt consecinta mobilitatii muschilor fetei atunci cand trecem prin diverse stari (tristete, depresie, stres, incordare). Acest tip de riduri se poate corecta prin injectarea cu toxina botulinica (denumita international Botox). Injectiile cu Botox reprezinta un tratament cosmetic pentru tratarea atat a ridurilor fine cat si a celor profunde, chipul devenind astfel mai luminos si mai destins. Expresiile negative sunt diminuate, contribuind la cresterea încrederii in sine si in imaginea personala.

medicina muncii

Zonele ce pot fi tratate sunt:


- ridurile transversale ale fruntii (muschiul frontal)
- ridurile de la coltul ochiului care formeaza asa numita "laba gastii" (muschiul orbicular)
- riduri verticale si orizontale dintre sprancene si cele de la radacina nasului (muschiul procerus si muschiul corrugato)

- ridicarea sprancenelor cazute

- ridurile de sub ochi

- corectia zambetului care descopera excesiv gingia

- recomandat in preventia aparitiei ridurilor adanci

- reducerea transpiratiei excesive

 

 

Procedura este simpla si sigura, dureaza doar cateva minute si nu necesita in general anestezie(dar se poate aplica o crema anestezica asupra zonei in care se actioneaza). Botox-ul se va injecta cu un ac fin in zona dorita. In functie de aria tratata sunt necesare intre 4-10 injectii.

 

Aceste microinjectii blocheaza in mod reversibil transmiterea impulsurilor nervoase de la nervi la musculatura faciala raspunzatoare de ridurile de expresie. Astfel, musculatura tratata nu se mai contracta si se relaxeaza determinand intinderea tegumentului supradiacent. Ca rezultat pielea ramine intinsa si neridata, in timp ce musculatura faciala netratata continua sa se contracte normal, permitind ca persoana sa ramana cu o expresie faciala neafectata. De asemenea, pielea va capata o culoare mai aprinsa si mai luminoasa ca urmare a vasodilatatiei locale permitand o oxigenare bogata a tegumentului.


Toata procedura dureaza 20-30 de minute permitand reluarea imediata a activitatilor cotidiene.


Efectele se vad dupa 3 pana la 7 zile, iar rezultatele se mentin timp de 6 – 9 luni, putand varia de la o persoana la alta, in functie de tipurile si marimea ridurilor, de sanatatea si fermitatea pielii. Dupa o perioada, tratamentul cu botox trebuie reluat; efectul tratamentului dureaza mai mult de fiecare data, iar rezultatele sunt tot mai bune. Pentru un efect constant sunt necesare aproximativ 2- 3 injectari intr-un an.

 

 

 

 

bottom of page