top of page

 

Botox sau Acid Hialuronic?

Multitudinea de oferte de pe piata si ideile preconcepute legate de Botox si Acidul Hialuronic fac alegerea dintre cele doua greu de facut. Spre exemplu multe femei doresc, in mod eronat, sa-si mareasca buzele cu ajutorul Botoxului. Pentru a veni in ajutorul lor si al celor care se hotarasc sa stearga efectele imbatranirii si sa-si imbunatateasca aspectul adaugand volum buzelor si pometilor, vom lamuri diferentele dintre efectul Botoxului si cel al Acidului Hialuronic.

 

Cele 2 substante nu sunt similare, scopurile folosirii lor sunt diferite. Ele pot fi combinate in remodelarea aceluiasi chip, atunci cand este necesar, completandu-se una pe alta:

Botoxul (toxina botulinica)

 

Recomandat pentru ameliorarea ridurilor adanci, de expresie, determinate de miscarile repetitive ale fetei(ridurile incruntarii, ale mirarii, "laba gastei"), botoxul se foloseste in general in partea superioara a fetei (frunte - ochi). Toxina botulinica blocheaza temporar contractia anumitor muschi faciali, indepartand astfel cauza care produce ridurile, ducand astfel la relaxarea pielii si ameliorarea ridurilor. Chiar daca substanta folosita este o toxina cantitatile utilizate sunt inofensive pentru organism producand doar "relaxarea muschilor". Astfel este de la sine inteles ca botoxul nu se foloseste pentru marirea buzelor. Scopul nu este de a "relaxa" buzele, ci de a le mari in volum!

 

Injectiile cu botox pot fi folosite si in scop preventiv, blocand anumite contractii ale muschilor in zonele fetei cu risc crescut de aparitie a ridurilor inca dinainte ca acestea sa se instaleze.

 

La tratamentul cu toxina botulinica raspund foarte bine: ridurile de incruntare (dintre sprancene) sau de mirare (ridurile orizontale de pe frunte), sprancenele cazute, ridurile de sub ochi, ridurile de pe nas(de la ras). Corectia zambetului care descopera excesiv gingia este o alta utilizare a botoxului. Toxina botulinica poate fi folosita si in tratamentul transpiratiei excesive, cu rezultate pozitive care se mentin 6-9 luni.

 

Este gresita de asemenea afirmatia conform careia toxina botulinica da dependenta. Organismul nu devine dependent de Botox. Chiar daca dupa o perioada de 4-6 luni efectul botoxului incepe sa dispara treptat, ridurile nu mai revin la fel de adanci, impiedicand aprofundarea si contribuind la netezirea lor.

 

Asa-zisa "dependenta" este doar simpla nevoie a femeilor de a fi mereu frumoase. De aceea repetarea periodica a tratamentului este recomandata pentru mentinerea aspectului perfect al pielii - relaxat, natural si odihnit.

Acidul Hialuronic

 

Acidul hialuronic este o substanta prezenta in mod natural in toate organismele vii - in derm(stratul de piele de sub epiderm) si in articulatii - cu rolul de a mentine hidratarea, consistenta, fermitatea si elasticitatea pielii si articulatiilor. Pe masura inaintarii in varsta capacitatea corpului de a produce acidul hialuronic scade si trepat apar ridurile. Astfel, in timp, trasaturile din tinerete se pierd. De aceea au fost concepute geluri cu 100% acid hialuronic pur, de origine non-animala, pentru injectarea in piele in vederea umplerii ridurilor fine, corectarii liniilor faciale si remodelarii pometilor avand ca rezultat reglarea volumetriei faciale.

 

Mult dorita marire in volum a buzelor, pentru o forma senzuala, se obtine cu ajutorul Acidului Hialuronic. Astfel, buzele pot fi remodelate, conturate, hidratate, pastrandu-si totusi aspectul natural.

 

Extrem de eficienta este, de asemenea, injectarea Acidului Hialuronic pentru atenuarea cearcanelor.

 

Acidul Hialuronic se folosete, in general, ca substanta de umplere pentru reglarea volumetriei fetei. De asemenea, el este folosit mai mult in jumatatea inferioara a fetei: corectia cearcanelor, umplerea pliului nazo-labial, a ridurilor dintre nas si gura, ridicarea colturilor cazute ale gurii, umplerea liniilor radiale ale buzei superioare (care apar la fumatori), o ridurilor din obraji - legate de zambet, remodelarea pometilor si marirea in volum a buzelor.

 

In cazul injectarii cu Acid Hialuronic rezultatele partiale sint vizibile imediat, iar rezultatul final apare dupa 2-3 zile. Acidul hialuronic asigura un efect vizibil de la 6 pana la 18 luni si se resoarbe lent fara reactii alergice.

 

E bine de stiut ca se foloseste acidul hialuronic cu viscozitate diferita in functie de tipul de defect care se doreste corectat. 

In cazul botoxului si acidului hialuronic nu exista riscul migrarii insertiilor asa cum exista in cazul siliconarii.

 

Folosirea complementara a botoxului si a acidului hialuronic permite remodelarea chipului dupa dorinte si necesitati, fara discrepante intre zone, creand chipul perfect.

bottom of page